Qi vinden in High Places op de Inca Trail en Machu Picchu 2015-11-30T19:50:44+00:00
Loading ...

Qi vinden in High Places op de Inca Trail en Machu Picchu

© Copyrights 2015 Dr. Paul Lam. Alle rechten voorbehouden, u bent van harte welkom om de link van dit artikel met uw vrienden te delen.
DSC08201

De qi (licht) vinden op de Inca Trail

Mark Hoyle is een vriend en een instructeur op mijn tai chi-school. Mark is geboren met 5% visie en heeft het zich nooit laten bemoeien met het leven van een vol en avontuurlijk leven. Hij vindt het heerlijk om de wonderen van de wereld te bezoeken, dus toen hij me een kans bood om met hem naar Machu Picchu te reizen, sprong ik erop, hoewel ik er niets vanaf wist.

Na een reeks drukke en opwindende workshops in de VS, verheugde ik me op een lange wandeling door de natuur in de bergen. Vijf dagen met prachtige uitzichten en frisse lucht zou hemels zijn. Ik heb wel geleerd dat Machu Picchu een van de zeven wonderen van de wereld is, maar nog steeds niets over de Inca Trail.

Ik hou van wandelen. Toen ik voor het eerst in 8am aankwam in Stockholm na het vliegen voor 30 uur, getroffen door de schoonheid van de stad, liet ik mijn bagage achter in het hotel en liep ik naar 10 pm. Ik dacht dat de Inca Trail een fluitje van een cent zou zijn.

De eerste dag dat ik me realiseerde dat de cake vol met rotsen was, was de hele route massief graniet. Het is 35 km lang, deze rotsen zijn gesneden zonder een metalen gereedschap, zo perfect gepositioneerd dat niemand er ooit uit kan glijden. Het was een ondenkbare taak in 1400 AD.

Een goed begin

We zijn heel goed begonnen

Ik kon me niet concentreren op de geweldige Trail voor me. De lucht in mijn longen lijkt op grote hoogte te verdwijnen en ik ben te snel buiten adem geraakt. Het is moeilijk om te vertragen als ik gewend ben om twee trappen tegelijk te nemen. Sinds mijn vroege tienerjaren heb ik artritis gehad door chronische ondervoeding tijdens de Grote Hongersnood, waar ik ben opgegroeid in China. Tai chi heeft mijn gezondheid getransformeerd, vooral mijn artritis te verbeteren, maar mijn knieën met 55 jaren geschiedenis van artritis hield niet van constant bonzen op rotsen.

Ik was tegen het einde van de eerste dag uitgeput. The Trail was prachtig, maar ik zag er niets van terwijl ik worstelde om de groep bij te houden. We waren te laat vanwege mij. De meeste andere trackers die we ontmoetten waren veel jonger dan ik, en ze waren ook behoorlijk atletisch.

Nieuwe 19

Rotsen, rotsen en meer rotsen

Het delen van een tent met Mark was een andere ervaring dan alle hotelkamers waar ik zo aan gewend ben. Bij 2 ben ik op bezoek in de badkamer. Ik heb geen flitslicht gebruikt om Mark niet te storen. Na 20 minuten geklungel met de dubbele ritssluitingen op de tent in het donker, stak ik mijn hoofd naar voren en was geschokt om oog in oog te komen bij maanlicht, drie gigantische ezels en een blaffende hond. Gelukkig waren ze veel meer geïnteresseerd in het gras dan ik, terwijl ik de lange wandeling naar het vieze en stinkende toilet maakte.

Ze hebben ons gewaarschuwd dat de tweede dag het moeilijkst is: een volledige 8-werkdag van trekking tot 3800 m! Ze hadden gelijk, de eerste dag was een stuk echte cake in vergelijking hiermee! Ik vroeg onze gids wat er zou gebeuren in het geval van een medisch noodgeval. Wat als iemand viel en zichzelf pijnigde, of een hartaanval kreeg? Russell, onze vriendelijke gids heeft mijn vragen behendig omzeild. Toen besefte ik dat ze waarschijnlijk niet veel konden doen! De angst voor trektochten in de duisternis drong mij aan; Ik heb mijn fysieke vermogen uitgebreid en uitgebreid, ondanks mijn beperkte longen! Door mezelf over mijn comfortzone te duwen leidde me ertoe mijn linkerknie te belasten, wat resulteerde in meer pijn. Russell bleef bij me om me in de gaten te houden; we waren weer laat en haalden het nauwelijks voordat de nacht viel.

Russell vertelde ons dat de derde dag veel gemakkelijker zou zijn. Tegen die tijd had ik overal spierpijn, beide kniegewrichten waren pijn met gemengde artritische en blessureleed, mijn lichaam was niet meer uitgeput. Was ik blij dat het een gemakkelijkere dag zou worden! Maar het regende. Ik ontdekte dat mijn ski-jack (ik skiet regelmatig) niet waterdicht was in zware omstandigheden. Alle gebieden buiten de Poncho werden nat en koud, mijn handen werden gevoelloos. Dat was een gemengde zegen omdat de verdoving ook de brandende pijn van mijn allergische reactie op de insectenspray stopte! Oh ja, die insecten waren zwaar.

De regen maakte het parcours niet alleen een stuk uitdagender, het zorgde ook voor meer gewicht voor de bagage van de dragers, dus we moesten onze lunch uitstellen. In plaats van lunchen bij 12, wat een welverdiende rust betekent, moesten we doorgaan. Het werd elke minuut uitdagender; Ik had pijn en was uitgeput en ademde moeizaam! Ik begon eraan te denken om op te geven.

DSC08168

Wandelen door de grot maakte deel uit van het parcours.

Iets diep in me bewoog. Het was de schaduw van mijn Qi (innerlijke levensenergie). Ik voel me normaal gesproken goed en fit met een gevoel van Qi dat als water in de rivier stroomt als ik loop. Als een schaduw in het water kon ik mijn verspreide qi niet helemaal aanraken. maar ik wist dat het er was en ik groef er diep in. Mijn innerlijke stem zei me: "De sleutel om qi te cultiveren is de tai chi-principes". Ik begon te werken aan vertragen, soepel bewegen en de stroom behouden. Naarmate de qi beter bereikbaar werd, kon ik me concentreren op mijn gewichtsoverdracht - lichtjes aanraken om mijn kniepijn te minimaliseren, en een rechtopstaande houding gaf me een positievere geest. Ik maakte mijn borstgesp van mijn rugzak los om de beperking van mijn borstspieren te verlichten. Ik kwam erachter dat het nemen van meer rust voordat ik uitgeput raakte, de hersteltijd verkortte en mijn snelheid zelfs verbeterde. Gelukkig, zoals de vele keren dat we onze openlucht tai chi-demonstraties filmden, stopte de regen op het kritieke moment. Mijn Qi verzamelde zich en hielp me door te gaan. Langzaam en gestaag kwamen we aan bij de lunchsite door 3 pm.

Na de lunch vertelde Russell ons tot mijn verrassing dat we daar zouden kamperen - we hebben het werk van de dag gedaan! En hij zei dat we heel dicht bij een beroemde ruïne waren genaamd Qunchamarka. Mark stelde voor dat we daar naartoe gingen om tai chi te filmen.

Ik ben dol op filmen in grote bergen en rivieren waar de qi van de natuur onze tai chi krachtig versterkt. Dat was een aanbod dat ik niet kon weigeren, dus namen we onze statieven, camera's en videocamera's en toen gingen we. Mijn lichaam was niet in goede vorm en mijn bergschoenen waren zwaar. Ik wist niet hoe ik de Tai Chi for Artritis-set kon voltooien, maar het zou een van de ergste zijn. Klik hier voor een YouTube-clip hiervan.

een ander fort van rotsen

Een geweldige plek voor tai chi

Ik herinnerde me mijn strijd en de tai chi-principes kwamen me te hulp. Dus controleerde ik mijn bewegingen, controleerde mijn lichaamsstructuur met houding en een goede gewichtsoverdracht voor de volgende set. Naarmate ik meer controle over mijn lichaam en beweging kreeg, kon ik mijn gedachten 'richten' - focus op aanwezigheid en wees sereen en opmerkzaam. Ik zou mijn Qi naar de Dan Tian kunnen laten zinken met mijn dan tian-methode. Ik 'lied' - los en zacht strek mijn gewrichten van binnen uit, die dieper in de tai chi principes gaan, geven me meer kracht. Ik voelde de Qi terugkeren en de hoogte had minder effect op mij. Mijn pijn was draaglijker. Mijn tai chi kwam terug!

Toen mijn lichaam en geest beter verbonden waren, voelde ik de energie van dit oude fort. Over de meest magnifieke berg, alsof de "geest van de Inca's" zich bij mij voegde, mijn tai chi die energie opnam, voelde ik de kracht van mijn tai chi zoals ik nog nooit eerder had gevoeld. Dat was de meest verbazingwekkende ervaring!

Dat was het keerpunt, ik heb verschillende sets met Mark en mezelf gefilmd. Tegen de tijd dat we klaar waren was het bijna donker.

De volgende dag voelde ik het verschil vanaf het moment dat ik wakker werd, mijn Qi stroomde, de longen minder beperkt, de knieën minder pijnlijk. Ik voelde de frisheid en de kracht van de berg. Ik zag de flora, verschillende orchideeën en het ongelooflijke pad gemaakt met rotsen. Ik genoot volledig van de beweging, en voor de verandering leidde de troep meestal het grootste deel van de tijd. We stopten opnieuw bij Fort Intipata om meer tai chi te filmen. Klik hier voor de volgende clip. Het was best verbazingwekkend dat de regen weer stopte tijdens het filmen. Ondanks de stop zijn we vroeg op de volgende bestemming aangekomen!

Nieuwe 25

Je energiek voelen hier!

Ik vergelijk vaak mijn tai chi-reis met het beklimmen van een berg. Nu ben ik echt dol op het beklimmen van de bergen !! En als je denkt dat je de top hebt bereikt, is voorbij de top een andere piek. De uitzichten zijn onbeschrijfelijk prachtig, zeker de moeite waard. Natuurlijk is het beste de reis - hoe je je Qi kunt vinden, vooral wanneer het in de schaduw was! Als je ons wilt volgen op de Inca Trail, doe dan je onderzoek, train er voor en wees voorbereid!

De laatste dag werd beloond door de prachtige Machu Picchu. Je kunt je het werk niet voorstellen - hoe hebben ze zulke enorme stenen gesneden die bijna naadloos in elkaar passen en prachtige gebouwen maakten zonder mortel en zonder beitel en metaal toen ?!

Machu Picchu is het icoon van de Inca-beschaving. Het is gebouwd in 1450 en is een enorme structuur die is gemaakt van honderden en duizenden rotsen. Er zijn meer dan 600-terrassen en honderden gebouwen. Het is 2438m boven zeeniveau met prachtige uitgebreide rotsstructuren. Honderden duizenden rotsen passen samen met onmogelijke precisie zonder mortel. Er zijn zelfs fonteinen met aquaducten in de rotsen.

Dit is een video door mijen een andere van YouTube waaruit blijkt hoe majestueus Machu Picchu is.

DSC08704

Er zijn verschillende grote binnenplaatsen

uitzicht van beneden in Machu Picchu

Lama's leefden op deze hoge plaatsen

Een kamer in Machu Picchu

Een van de kamers

Hoe hebben de oude Inca's de Trail en Machu Picchu gebouwd? Ik vermoed dat ze de weg van Qi kenden!

Nieuwe 21

We bieden iets nuttigs

Onder de wolken

Midden tussen de wolken

Blijf op de hoogte van nieuws, evenementen en meer.

Meld je aan voor de gratis Tai Chi for Health-nieuwsbrief