Loading ...

Introductie van Tai Chi door John Mills


John Mills
John geeft je een uitgebreide introductie van wat tai chi is, wat geschiedenis en verschillende aspecten. Ideaal artikel voor beginners die geïnteresseerd is in tai chi.

(Dit is het transcript van een lezing die John gaf tijdens de 2002-workshop die in Sydney werd gehouden door Dr. Paul Lam).

John Mills beoefent 42-formulieren tai chiIk wil hier vanmorgen vooral met de beginners praten. Ik weet dat we nogal wat mensen hebben die tamelijk nieuw zijn voor tai chi, en we hebben er zelfs een aantal die hun eerste prikkelende smaak krijgen. Ik ga je een beetje geschiedenis geven en we zullen een kijkje nemen naar enkele ideeën achter Tai Chi. Ik herinner me nog dat toen ik begon, ik dacht dat iedereen die tai chi doet hetzelfde leerde, dus het is geweldig dat je naar een plek als deze kunt gaan en zoveel verschillende dingen kunt zien gebeuren. Voor mij was het nogal een openbaring en eigenlijk behoorlijk verwarrend toen ik begon te beseffen hoe ingewikkeld het allemaal is.
Als je een groep mensen vraagt ​​wat tai chi voor hen is, zul je vaak merken dat er een opmerkelijke verscheidenheid aan meningen heerst. Sommige mensen zullen ons vertellen dat het een bijna mystieke ervaring is doordrenkt van oosterse concepten en taoïstische filosofie. Sommigen zouden het een ontroerende meditatie noemen. Anderen beweren dat het een zeer effectieve krijgskunst is, en toch zijn er ook mensen die ons willen vertellen dat tai chi gewoon een leuke manier is om zachtjes te oefenen!

Toen ik net begon, dacht ik dat tai chi puur voor lichaamsbeweging en gezondheid was en niets anders. Maar na een tijdje begon ik moeite te begrijpen veel van de dingen die ik lees. Ik denk dat wat mij het meest intrigeerde, was als tai chi een ontroerende meditatie en een filosofisch iets is, waarom zei alles wat ik las praten over het verslaan van een tegenstander? Ik herinner me dat ik op een ochtend vroeg opstond en naar een park ging in Cabramatta, hier in Sydney, en ik zag hoe al deze mensen oefenden. Het eerste wat me opviel was dat al deze verschillende groepen mensen verschillende dingen aan het doen waren, en het tweede dat me opviel was dat ik er niets van herkende! Dat herinner ik me goed, want het was de eerste keer dat ik begreep dat niet iedereen die tai chi aan het leren was hetzelfde deed. Ik werd vooral getroffen door 2-mensen waarvan ik me realiseerde dat ze elkaar daadwerkelijk beoefenden, en niet alleen met elkaar. Toen ze klaar waren, ging ik naar hen toe en ik herinner me dat ik iets zei als: "Ik weet dat Tai Chi is gebaseerd op een krijgskunst"

Blijf op de hoogte van nieuws, evenementen en meer.

Meld je aan voor de gratis Tai Chi for Health-nieuwsbrief

2013-12-12T06:49:56+00:00