Wat inspireerde me om Tai Chi te beginnen? 2016-04-12T07:28:01+00:00
Loading ...

Wat inspireerde me om Tai Chi te beginnen?

Verhalen van een aantal tai chi-collega's van Dr. Lam op hun reizen

Dr. Paul Lam, Sydney, NSW, Australië
Ik begon met Tai Chi van 1974 na zijn afstuderen aan de medische faculteit. ik heb gehadartrose sinds mijn vroege tienerjaren. Tegen de tijd dat ik afstudeerde, was mijn artritis behoorlijk slopend. Ik voelde dat ik echt iets voor mezelf moest doen. Ik herinner me dat in het dorp waar ik in China opgroeide, Tai Chi als effectief voor artritis werd beschouwd. Ik besloot om het eens te proberen. Ik probeerde een paar leraren, maar voelde zich niet op mijn gemak bij hen. Na een tijdje had ik het geluk om te leren dat mijn overleden schoonvader een volleerde Tai Chi-beoefenaar was en hij mijn belangrijkste leraar was geweest. Andere geweldige leraren hebben me ook geholpen mijn Tai Chi-ervaring te verrijken.
 
Door de jaren heen heeft Tai Chi mijn leven praktisch veranderd. Nu, in mijn late zestiger jaren, is mijn artritis goed onder controle. Ik werk de meeste dagen meer dan twaalf uur, geef les in Tai Chi en beoefen medicijnen. Ik voel me gelukkig en gezond. Mijn Tai Chi-reis was meer dan alleen een plezier; het is een integraal onderdeel van mijn leven geworden.My gedenkschrift deelt mijn levensverhaal met inbegrip van de tumultueuze jaren die worstelen om de honger voor meerdere jaren te overleven.
 
Ik ben blij dat zoveel mensen uit alle lagen van de bevolking prachtige ervaringen hebben opgedaan tijdens hun Tai Chi-reis. Ik heb genoten van het lezen van je verhalen; ze zullen een inspiratie voor ons allemaal zijn. Bedankt voor het delen.
 
terug naar detop
 

 
The Martial Arts: A Path to Good Health, Bruce M. Young, Ed.D., Senior Trainer, Maine, VS.

Als jonge man was de krijgskunsten altijd een raadsel voor mij, een die ik had gehooptIk zou het op een dag kunnen oplossen. Zoals de meeste mensen had ik een groot aantal personages in de films en op televisie zien optreden, wat wonderbaarlijke fetes was geweest die een atletische en bijna magische vaardigheid vereisten, en ik was ervan overtuigd dat ik nooit het steentje uit de hand van een meester, of spring wild in de lucht, en met verschillende draaien, schop je een tegenstander in het hoofd of de borst, en uiteindelijk land je met het gemak van een sierlijke vogel die op een boomtak afstapt. Wat ik toen nog niet wist, was dat de krijgskunst die ik zo graag wilde niet echt was. Het bestond alleen in de hoofden van fictieschrijvers die het creëerden om de massa te vermaken. De echte kennis en kunde van de gevechtskunsten wachtte stilletjes om ontdekt te worden in het concept van wu chi.

Wu chi is een Chinese term die is geïnterpreteerd als 'leegte', en het is de sleutel tot het vinden van de kracht van vechtsporten, die in ieder van ons bestaat. Er is gezegd dat de beker die vol is niet nuttig kan zijn; alleen wanneer de beker leeg is, kan deze nuttig zijn. Dit geldt ook voor de geest. Als de geest vervuld is van de drukte van de wereld er omheen, zal deze nooit openstaan ​​voor nieuwe concepten of ideeën. Het zal nooit de wens hebben om de ware betekenis en kracht te ontdekken die de krijgskunsten bieden. En voor het grootste deel van mijn leven was ik nog niet klaar geweest om deze weg te vinden; zoals mijn geest altijd vol was. Ik was bezig; volledig in beslag genomen door het werk dat ik deed als inspecteur van de openbare school. Het was niet ongebruikelijk voor mij om 12 14 uren per dag 6 te laten werken, XNUMX dagen per week. Ik had geen ruimte in mijn routine voor dingen als de vechtsporten of de tijd in mijn leven om te ontspannen. De stress was overweldigend en ik wist het niet eens. Mijn lichaam en ziel begonnen de effecten van deze stress te vertonen, en ik kon niet stoppen om lang genoeg te gaan en te doen om het te zien of aan te pakken.

Toen ik eindelijk besefte wat er met me gebeurde, begon ik een manier te zoeken om de stress te verlichten die ik ervoer. In die tijd ontmoette ik mijn eerste leraar in vechtsporten, die jarenlang mijn instructeur was in de Koreaanse vechtkunst van Tae Kwon Do. Hoewel Tae Kwon Do enkele van de stress die mijn carrièrepad en mijn type "A" persoonlijkheid hadden veroorzaakt, verlichtte, opende het ook de deur naar mijn latere onderzoek naar de spirituele aard van de vechtsporten en de connectie met de beweging van Gods Geest in mijn leven.

Het was niet ongebruikelijk dat mijn leraar en ik een uurtje of zo doorbrachten na een Tae Kwon Do-lessen in gebed, op zoek naar Gods leiding en genezing voor ons leven. Hier leerde ik over de openheid van het hart, de geest, het lichaam en de geest. Hier leerde ik dat ons vermogen om te horen, zien, aanraken, proeven en ruiken vaak wordt geremd door de drukte van ons dagelijks leven en de dwaze bezigheden die we volgen. Terwijl Tae Kwon Do hielp om mijn stress te verlichten, begon ik te beseffen dat deze "harde vorm" van krijgskunst in evenwicht moest worden gehouden. Ik was in staat om dit vereiste evenwicht te vinden in de studie van Tai Chi Ch'uan, Qigong en Reiki. Maar toen ik deze kunst begon te oefenen, ontdekte ik ook dat er een genezend aspect aan hen was; en ik vermoed dat mijn volledige en snelle herstel van twee hartinfarcten (hartaanvallen) voor een groot deel te wijten was aan het feit dat ik onmiddellijk opstond uit mijn ziekenhuisbed om mijn beoefening van Tai Chi en Reiki voort te zetten.

Nu vind ik het heerlijk om mensen te vertellen dat Tai Chi de enige is die ik ken om anderen te helpen een gelukkiger en gezonder leven te leiden; en ik vind het heerlijk om hen te leren hoe ze deze vaardigheid kunnen delen. Welke betere gave kunnen we elkaar geven dan de gave van fysieke en spirituele genezing?

(Dit artikel bevat fragmenten uit mijn aanstaande boek: Christian Spirituality and the Martial Way)
 
terug naar detop
 

 
Waarom ik Tai Chi leerde: luisteren naar de innerlijke stem van wijsheid, Caroline Demoise, Master Trainer, NC, VS.

Toen ik in mijn vroege 40 was, had ik deze aanhoudende, terugkerende gedachte: "Als je dat wilt zijngezond als je oud bent, zie nu een voedingsdeskundige. "

Op een avond tijdens een meditatieklas hoorde ik een vrouw praten over een voedingsdeskundige, een sjamaan die Chinese geneeskunde had gestudeerd en besloot die innerlijke stem te eren. Bij het eerste bezoek veranderde hij mijn leven radicaal. Suiker, zout, granen, alcohol en koffie waren uit. Vers fruit, groenten, vis, vetarm vlees en Tai Chi waren binnen.

Vanwege deze preventieve praktijken heb ik verschillende genetische gezondheidsuitdagingen in mijn familie vermeden. Ik weet in mijn hart dat als ik dit leven niet de veranderingen in het dieet had veranderd en Tai Chi 25 jaren geleden omarmde, ik niet de levendige, gezonde persoon zou zijn die ik vandaag ben bij 66.
 
terug naar detop


 
Christine Campbell, Canberra, ACT, Australië

Ik begon Tai Chi om gezondheidsredenen, 6 of 7 jaar geleden. Ik had osteoporose. Ik was een gewone zwemmer. Gewichtheffen was uit, ik kon niet verder lopen dan ik al deed - ik had liever minder willen doen dan meer bewegen omdat ik poliomyelitis had opgelopen in 1954.

Een vriend, Wendy, praatte voortdurend over Tai Chi, duidelijk onder de invloed van een aantal acute Aziatische koorts. Ze nam me mee naar een buitenpraktijk. Ik vroeg de leraar, Elizabeth Halfnights, of ik me bij een reguliere klas kon voegen. Later gaf ze toe dat ze dacht dat het te moeilijk voor me zou zijn, maar toen, ik ook.

Ik heb me aangesloten bij al haar lessen: Beginners, Gemiddeld en Gevorderd. Het jaar daarop ging ik naar de workshop in St. Vincent in januari en nu probeer ik elk jaar te gaan, evenals naar de Sydney-updates. Ik heb iets gevonden dat ik kan doen, ondanks een zeer fragiele linkerkant.

Dit jaar begon ik met Wendy twee lessen per week te geven, die het overnam van Elizabeth. Wat een groot verschil is er tussen demonstreren en volgen! We leren Long Yang en Tai Chi voor artritis. Sommige van de meer fysiek uitgedaagd leden van de klas zijn geïnteresseerd wanneer ik afgezwakte bewegingen laat zien, in plaats van de meer energieke kicks. Anderen zijn blij als ik suggereer dat ze experimenteren om te zien hoe bepaalde bewegingen passen in hun specifieke handicap en dat handicaps niet alleen fysiek zijn. We nemen Tai Chi 'vluchtelingen' mee, wier vroegere leraren hen hebben berispt vanwege hun zwakheden. We leren ook strategieën om de routines te onthouden, iets waar we allemaal mee worstelen.

Mijn botdichtheid is weer normaal geworden. Ik kan TAI CHI eindelijk uitvoeren zonder een promptlijst met zetten. We helpen anderen om de voordelen van Tai Chi te ervaren. Dank je wel, Dr Lam en de prachtige Tai Chi-workshops.
 
terug naar detop
 

 

Debra Leonard, IN, VS. 

Ik kan me niet herinneren hoe oud ik was toen ik voor het eerst de woorden "Tai Chi" hoorde, 10-12 mogelijk?Ik weet dat het op een nieuwsprogramma op zondagmorgen was, gerapporteerd door een man genaamd Charles Kuralt, een redelijk populaire journalist in de VS tot zijn dood in 1997.

Wanneer en waar dat nieuwsartikel is gemaakt weet ik het niet, maar ik was stomverbaasd: "Kijk hoe ze bewegen, ik wil dat leren!" Was alles wat ik kon denken, toen was het voorbij. Jaren, geen tientallen jaren gingen voorbij, zelden zag ik de woorden Tai Chi weer.

Ik was op een kerkkantoor, terwijl ik op internet op zoek was naar interessante evenementen voor de kerkgemeenschap toen ik een klas zag. Ik belde die instructeur op en vroeg hem of hij les kon geven in onze kerk, en hij zei ja! Eindelijk, na meer dan 40-jaren, kreeg ik de kans om te bewegen zoals die mensen die ik in dat artikel zag. Het heeft mijn leven veranderd, hoe ik naar alles kijk. Ik hou ervan Tai Chi te onderwijzen en het uit te voeren, ik heb zoveel meer te leren, maar het is als niets dat ik ooit heb gedaan of waaraan ik heb gewerkt en ik hoop oprecht dat ik een andere persoon kan afhouden van het zeggen "Ik wou dat ik dit was begonnen. 30 jaar geleden. "

terug naar detop 

 
Wendy Mukherjee, Canberra, ACT, Australië
 
Ik kwam naar Tai Chi voor medische en geestelijke gezondheidsredenen. Bijna zeven jaar geleden, mijn zoon Omar, die gediagnosticeerd was met schizofrenie en behoorlijk medicamenteus was, kwam hij uit Sydney om bij mij in Canberra te wonen. Omar heeft de 'negatieve' symptomen van de ziekte, die hem vatbaar maken voor terugtrekking uit mensen.

In Canberra trok hij zich terug, wilde zelfs niet het huis verlaten, tenzij hij door mij werd vergezeld. Ik probeerde hem te interesseren in veel groepen en activiteiten, maar niets zou hem uit zijn isolement beroeren.

Toen stelde zijn hulpverlener Tai Chi voor, wijs voor ons beiden. Dus presenteerden we ons bij Elizabeth Halfnights 'klas in het Belconnen Community Centre. Onder de vriendelijke en vriendelijke instructie van Elizabeth veranderde alles. Omar begon zich te openen. Hij leerde snel de vorm; hij kreeg vertrouwen en was klaar om zelfstandig te verhuizen. Hij verbleef niet bij Tai Chi, hij gaf er de voorkeur aan in de sportschool te trainen. De betovering was verbroken. Ik zal Elizabeth en Tai Chi altijd dankbaar zijn.

En mezelf? Ik bleef oefenen, woonde de workshops bij Paul Lam bij en heb nu de lessen van Elizabeth in Belconnen overgenomen. Tai Chi heeft twee levens veranderd. Ik ben van plan nooit zonder te zijn.
 
terug naar detop

 
Jennifer Chung, Singapore
 
"Zeven jaar geleden kwam ik langs het park en stopte om een ​​groep Tai Chi te observerendeelnemers die Tai Chi beoefenen. Ik werd geïnspireerd door de mooie, langzame en soepele bewegingen van Tai Chi, en ik zei tegen mezelf dat ik Tai Chi moest leren. Na het moeilijkste deel van het leren doorgemaakt te hebben, ben ik nu gepassioneerd door Tai Chi te onderwijzen. "

Mijn gezondheid is verbeterd en ik word elke dag sterker. Tai Chi is een geweldige oefening.

Houdt u op de hoogte van onze nieuwe ontwikkeling van Tai Chi for Health-programma.

terug naar detop
 

 
Lisa James-Lloyd, Victoria, Australië
De Tai Chi-lessen zijn in eerste instantie gestart door Wilfred Kwok, fysiotherapeut / hoofdtrainer bijhet seniorencentrum West Footscray, Victoria.

Als verzorger voor mijn 84-jarige moeder die wordt getroffen door artrose, slechte balans en dementie, zag Wilfred het voordeel van Tai Chi-lessen voor ons allebei. Ik was angstig, slaap beroofd, eten op de vlucht. Diabetes en overgewicht was ook een belemmering voor mijn gezondheid. Mijn lichaam voelde stijf aan, nauwelijks in staat om mijn nek te draaien en pijnlijk aan te raken. De rustige en gemakkelijke persoon was allang verdwenen.

Binnen 2 maanden van wekelijkse Tai Chi-lessen en regelmatige herhaling onder de nachtelijke hemel, merkte ik de verbeteringen op. Ik voelde me verfrist en ontspannen na elke routine. Dat "serene" uiterlijk krijgt men, meestal is vanuit meditatie / stille overpeinzing teruggekeerd. Ik "zweet het kleine spul niet", slaap beter en heb 5kgs verloren. Mijn nekbewegingen zijn verrassend beter en mijn knieën "kraken" niet zoals ze deden. Natuurlijk voelde ik me beter geïnspireerd om meer te willen doen. Ik ben van plan om de cursus in de volgende negen bewegingen en Tai Chi voor Kidz te ondernemen.

Ik ben dankbaar voor de kans die ik niet alleen heb gekregen van Wilfred maar ook van Colin Brown van HealthWest, Sunshine, Victoria. Voor het grootste deel was Colin een instrument voor onze rol als Tai Chi-leiders en het voortbestaan ​​van onze groep. Hij verwierf volledige cursusfinanciering via HealthWest, inclusief kosten voor de vereiste reanimatietraining zonder welke de meesten van ons niet in staat zouden zijn geweest om financieel te ondernemen. Hij was meer dan een jaar betrokken bij onze wekelijkse les over het zien van de voortgang, participatie en doorverwijzingen naar andere gezondheidswerkers waar nodig. Het doel was om een ​​zelfonderhoudende Tai Chi-groep te bouwen en tot verbazing van sommigen is succes duidelijk.

Het plan voor het nieuwe jaar is om andere klassen binnen de gemeente te runnen en we hoeven niet te adverteren om de cijfers te krijgen! In haar rol als Community Project Officer zal Mary Jo Quenette van de Maribyrnong Council betrokken blijven bij Tai Chi, de logistiek verzorgen en de klassen coördineren die door de onlangs gekwalificeerde leiders van 4 zullen worden geleid.

Inspiratie komt in vele vormen. De mijne heeft het enthousiasme, de aanmoediging en toewijding van gezondheidswerkers en Tai Chi-leiders, groep en zelfontplooiing doorgemaakt. Observatie, doorzettingsvermogen, participatie van mensen met slopende gezondheidsproblemen, verbetering van de mentale en fysieke gezondheid. Ze spelen allemaal een rol.

Mijn oprechte dank gaat uit naar al diegenen die me onderweg hebben begeleid. Goede gezondheid voor iedereen.

terug naar detop
 

 
Trevor Reynaert, Forest of Dean, Gloucestershire, Verenigd Koninkrijk

Op school had ik geen coördinatie of balans en was nutteloos in sport of dans. Toen ik eind dertig was, na een val van een ladder, nam ik mezelf over aan chronische rugpijn en spasmen van een verslechterende wervelkolom, die werd gecompliceerd door een beschadigde artritische enkel. Zaken brachten me vaak naar het Verre Oosten en naar de VS, waar ik getuige was van Tai Chi die in alle leeftijdsgroepen in parken werd uitgevoerd. Iedereen zag er zo soepel uit en leek geen gewrichtsproblemen te hebben. Ik was op mijn reis begonnen. Aanvankelijk worstelde ik zonder een leraar, omdat alles wat ik vond, strikte MA-mentoren waren die niet geschikt waren voor mijn fysieke beperkingen.

Op een zondag aan de rivieroever in Hong Kong, die de tijd vulde tussen een middaguitcheck en een middernachtvlucht naar huis, keek ik naar de elegante en zachte Tai Chi van een oude man. Aangemoedigd benaderde ik hem en hoewel we elkaars taal niet konden spreken, bracht hij 3-uren door om me zijn houding en vorm te 'leren'. Ik was echt begonnen Tai Chi te leren.

Enkele jaren later, na volhardend oefenen, ontdekte ik Paul en woonde hij zijn eerste UK Tai Chi-workshop bij. Ik was herstellende van spasmen, was in een achterste brace, kon niet goed zitten en had een stok nodig voor ondersteuning; nochtans ontving Paul me in de klasse welkom en de 2nd fase van mijn reis van Tai Chi was begonnen.

Nu, in mijn vroege 60's, is het aan deze twee mensen dat ik mijn hartelijke dank verschuldigd ben voor het creëren van een passie die me actief en gefocust houdt, en mij in staat stelt om op een kleine manier mensen van alle niveaus te helpen, van kinderen voor actieve en niet zo actieve 80 / 90-jarigen, vooral ouderen die Tai Chi met me genieten, ondanks beperkingen van een beroerte, Parkinson of dementieIA. 
 
terug naar detop
 

Toni Stoker 
Toni Stoker begon tai chi te doen tijdens de behandeling van kanker. Ze zat meer dan een jaar in de klas van Ralph Dehner, een hoofdtrainer in Cincinnati, Ohio, en zou ruim een ​​jaar geleden zijn overleden. Ze is een lieve dame die
zegende ons allemaal in de Tai Chi-klas.

Ik begon naar Tai Chi te gaan omdat ik een folder zag in het Christusziekenhuis waar ik mijn chemotherapiebehandelingen kreeg. Het bood een vorm van oefening en het was gratis. Ik probeerde alles wat ik kon om gezelschap te vinden, mijn leven te normaliseren, het huis uit te komen en te proberen de ongeneeslijke kanker die ik kende te vergeten.
Ik wist niets van Tai Chi en had helemaal geen verwachtingen.
 
De vorm die ons werd bijgebracht was mild genoeg om te kunnen doen, gezien de toestand van sommigen van ons, maar het was nog steeds een vorm van oefening. We konden gaan zitten en op elk moment rusten en gewoon de armbewegingen doen. De meesten van ons hebben het nooit gedaan. Ik werd verliefd op de fysieke controle die ik over mijn lichaam kreeg. Ik vond het leuk om de bewegingen nauwkeuriger te leren kennen en ze steeds opnieuw te oefenen. Het had een kalmerend, bijna hypnotiserend effect. Gedwongen worden om zich te concentreren op één beweging of op één deel van mijn lichaam op een moment, leidde tot een ontsnapping aan de gedachten over wat er zich in dat lichaam afspeelde. Er was een zachtaardigheid in de bewegingen, die me kalmeerde in een zeer gehaaste wereld, waar ik toch niet langer kon doorgaan. Het hielp me een nieuw tempo in te stellen, een tempo dat ik kon handhaven.
Ik hield van het concept dat er geen perfectie is. alleen niveaus van uitmuntendheid en ik worstelden om het volgende niveau van uitmuntendheid te bereiken. Ik kwam om het concept van chi te omarmen. Dit kostte me wat tijd en ik heb er nog steeds moeite mee, omdat ik dat niveau van kalmte wil bereiken.
Andere mensen in de klas vertelden me dat ze het spirituele einde voor het eerst voelden en dat heeft me ertoe bewogen ook te blijven proberen.
Iets dat zoveel mensen op zoveel verschillende manieren kan raken, moet de moeite waard zijn om na te streven. Ik vond het geweldig om toeschouwer te zijn op de dagen dat ik alleen maar kon kijken, en een deelnemer op de dagen dat ik kon opstaan ​​om het te proberen. Ik ben nu in Hospice-zorg, van alle behandelingen af ​​en wacht tot ik sterf.
 
Tai Chi blijft bij mij als een van de dingen die ik deed die inherente waarde had in zijn vrede en kalmte. Soms zit ik en beweeg mijn armen of neem een ​​positie in waar ik vroeger last van had. Voor mij gaf Tai Chi een kijkje in een nieuwe wereld van rust en welzijn die me hielp omgaan met de laatste jaren van ongemak en
vermoeidheid. Ik geloof dat Tai Chi de stress van het omgaan met het onbekende afwendde en dat het de kracht heeft om veel langer bij iemand te blijven dan ik had geloofd. Het is nu bij mij, ook al kan ik het niet langer oefenen.
 
Terug naartop
 

Dr. David Borofsky Gig Harbor, WA, VS.
 
Hoewel ik niet het genoegen heb gehad om Dr. Lam te ontmoeten, voelde het alsof ik hem kende via zijn video's en nog belangrijker door mijn vrouw, Mady.
Wat ik wil delen is hoe tai chi niet alleen Mady, maar ook ons ​​leven, als man en vrouw, heeft beïnvloed. Mijn vrouw is simpel gezegd mijn beste vriend en de meest geweldige persoon die ik ken. Ze heeft de lessen van tai chi zo goed begrepen dat ze nu les kan geven. Ik was haar eerste leerling en ik blijf van haar leren.
Hoewel ik een doctoraat heb in het onderwijs en een succesvolle president ben van een tweejarige universiteit in de Verenigde Staten, is discipline helaas niet mijn sterkte. Ik ben 40 pond zwaar, hoewel ik in mijn nabije verre verleden een atleet ben geweest. Mady heeft me de Tai Chi voor artritis en ongeveer 60% van het Sun 73-formulier geleerd. Ik ben een stoere student. Ik ben eraan gewend om de baas te zijn en was altijd gelijk. Ik ben tenslotte een president.
Tai Chi heeft me geleerd dat het niet uitmaakt wie ik ben of wat ik doe. De ademhaling, de kracht, de bewegingen, werken allemaal samen om van jezelf te zijn en van binnenuit te zijn. Ik had dit niet kunnen leren zonder mijn vrouw en mijn partner, Mady Borofsky. Ze neemt alles wat ze leert via de video's, haar trainingsseminars en deelt het met mij. Ze is echt een leermachine, deelt met mij alles wat belangrijk is en ondersteunend, maar toch stoer wanneer ze moet zijn. Dit alles, over tai chi, heeft ze geleerd van Dr. Lam.
Haar leven en mijn leven en onze levens samen zijn voor altijd veranderd vanwege wat Dr. Paul Lam heeft gedaan. Ik kan hem alleen maar nederig bedanken, omdat hij bereid is zijn kennis en kracht te delen met iedereen die hij aanraakt.
Terug naartop
 
 

Blijf op de hoogte van nieuws, evenementen en meer.

Meld je aan voor de gratis Tai Chi for Health-nieuwsbrief